Ustanavlja se e-špotna zveza Slovenije – EŠZS

E-šport je prihodnost športa. Čeprav se to sliši izredno drzna izjava, pa po drugi strani obstajajo dokazi za to. V letu 2019 je e-šport spremljalo skoraj pol milijarde ljudi. To dejstvo postavi e-šport po gledanosti že pred golf in rugby. Prav tako se ta številka že lahko primerja z gledanostjo košarke v ZDA. Že samo finale igre League of Legends je lansko leto po gledanosti preseglo lige kot so MLB (Major League Baseball), NBA (National Basketball Association) in NHL (National Hockey League). 

Še bolj prepričljiv je podatek, da iz leta v leto število e-športnih navdušencev, ki redno spremljajo e-športna tekmovanja raste za skoraj 16 %.

 Čeprav je zaenkrat tradicionalen šport še vedno večji od e-športa, slednji ponuja navdušencem povsem novo obliko zabave, kjer lahko gledalec ne samo gleda, temveč tudi sodeluje. Spodbuden je tudi podatek, da bo e-športni trg letos presegel vrednost 1.1 milijarde, kar je skoraj 16 % več kot lansko leto. 

Eden izmed razlogov za tako rast e-športa je tudi lažja dostopnost, kar se je v času epidemije lepo pokazalo. Med tem, ko so se vsa tekmovanja povezana s tradicionalnim športom v tem času ustavila, je e-šport zacvetel. Razlog za to se skriva v dejstvu, da je lahko e-športni dogodek organiziran tudi na daljavo. 

Zato že nekaj mesecev sodelujemo z ostalimi slovenskimi društvi in organizacijami pri ustanovitvi EŠZS (e-športna zveza slovenije). Končno lahko to novico delimo z vsemi!

E-športna zveza Slovenije je novo ustanovljena zveza, katere namen je uveljavitev, širitev in regulacija e-športa v Sloveniji.


Zveza je združenje društev, ki že dolga leta delujejo, sodelujejo in si prizadevajo za uspehe slovenskih organizacij in klanov na področju slovenskega e-športa. 

E-športna zveza Slovenije bo ena izmed mnogih e-športnih zvez po celem svetu, katerih cilj je pridobitev prepoznavnosti pri olimpijskih zvezah in na političnih vrhovih ter priznanju e-športa kot šport. 

Cilji E-športna zveza Slovenije je med drugim razširitev e-športa v Sloveniji, povečati število e-športnikov in e-športnih organizacij v Sloveniji ter postaviti standardiziranih pravila in postopkov za tekmovanja.

Svoj namen in cilje bo zveza v prvih letih izvajala predvsem z organizacijo in pomočjo pri organiziranju e-športnih dogodkov ter državnih tekmovanj, sodelovanjem z čim večjim številom e-športnih organizacij, postavljanjem in usklajevanjem pravil tekmovanj, zavzemanjem za poenoteno terminologijo, pomočjo pri postopkih za odprtje in vodenjem novo odprtim organizacijam, popularizirati in izboljšati javno mnenje o e-športu ter nudenje verodostojnih rezultatov in šolanih sodnikov. 

E-športna zveza Slovenije bo imela sedež v Ljubljani in delovala na področju celotne Slovenije. 

Ustanovitelji zveze so: 

  • Outset
  • THT
  • Dragons esports
  • pByte

Sponzoriji

  • Twire
  • Stage One gaming bar
  • Balix
  • Reveris

Spletno mesto zveze: https://eszs.si/

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

MAFIA: TRILOGY

Next Post

NBA 2K21 MAMBA FOREVER

Related Posts