Slušalke JBL Quantum 600 – Recenzija

Tokrat se je na naši mizi znašlo par kosov JBL slušalk serije Quantum in nekaj sem jih tudi sam pograbil in jih tudi testiral. Pa si poglejmo kaj Quantum serija sploh je.



Dare to listen and Sound is survival

Vse slušalke v Quantum seriji se ponašajo z JBL QuantumSOUND Signature oznako ki naj bi po besedah proizvajalca s pomočjo 50mm/40milimeterskih gonilnikov odvisno od modela oddajale kar se da realistični zvok, ki naj bi igralcu dale prednost sploh pri e-športnih igrah. Vse slušalke v Quantum seriji so tudi kalibrirane s pomočjo JBL audiologov in delujejo na tehnologiji Dolby Digital s katero želijo zajeti realistično zvočno sceno. Nekateri modeli grejo še korak naprej in že smo v dosegu 7.1 slušalk z quantum sphare 360° virtualnim prostorom.

Slušalke linije Quantum imajo tudi Discord certificat kar pomeni, da so plug and play in dosegajo standard kvalitetnega discord pogovora. Na kratko je le potrdilo, da delujejo z njihovim programom.

Seveda pa so slušalke zaradi enojnega 3.5mm jack priključka kompatibilne s celo vrsto naprav vse od računalnikov, konzol pa tudi telefonov in vr očal.


Unboxing

Pakiranje je solidno in JBL takoj pokaže, da želijo biti premium. Škatlo odpremo in srečamo se s slušalkami. Vzamemo jih ven in globoko pod slušalkami najdemo škatlico v kateri dobimo poleg kabel 3.5″ jack z reguliranjem glasnosti in utišanje mikrofona, usb kabel za polnenje in brezžični adapter.

Slušalke delujejo takoj out of the box brez problema. Izkažejo se pa šele ko namestite JBL Quantum Engine program za uravnavanje EQ in ostalih lastnosti ki jih slušalke ponujajo. Slušalke imajo kar nekaj kontrol kot so reguliranje razmerja zvoka med igro in klepetom. Ima kontrolo reguliranja jakosti glasbe in tipko ki ugasne mikrofon. Testirali smo jih v nekaj različnih igrah kot so Forza Horizon 5, Call Of Duty Modern Warfare in Hunt Showdown in pripomb nimamo. Slušalke so se izkazale na vseh frontah tudi v filmih in ob samem poslušanju glasbe.

Mikrofon deluje trpežen in ima priloženo gobico. Ena od zanimivih funkcij mikrofona je ta, da ko ga pospravite se ta avtomatsko ugasne.



Tehnični podatki

Zvok
Frekvenčni odziv20 Hz-20 kHz
Frekvenčni odziv mikrofona100 Hz-10 kHz
Največja vhodna moč30 mW
Občutljivost100 dB SPL pri 1 kHz/1 mW
Občutljivost mikrofona–40 dBV pri 1 kHz/Pa
Impedicija32 ohm
Vzorec snemanja mikrofonaenosmeren
Tip mikrofonausmerjen
Teža346 g
Čas delovanja z ugasnjeno osvetlitvijo RGBdo 14h

Na kratko

JBL Quantum 600 so slušalke srednjega cenovnega razreda tja do 150€. Pakiranje je super in nad težo slušalk sem bil pozitivno presenečen saj so bile kot dan in noč v primerjavi z vstopnimi slušalkami JBL100. Seveda se zavedam, da že sama baterija doda veliko teže. Tu ni le baterija pač pa cela konstrukcija je boljša. Že po sami teži lahko sklepamo, da pri teh slušalkah niso toliko šparali kor pri vstopnih modelih. Plastika je vredu tako na otip kot tudi na pogled a jim še malo manjka do tistega res premium občutka. Pogonski driverji so takšni kot morajo biti in sicer 50mm in omogočajo kristalno čist zvok tudi pri maksimalni glasnosti. Razmerje med toni se ohrani skozi celi razpon kar je super sploh če ste občutljivi na kvaliteto zvoka. Za uporabo v igrah so se odlično izkazale in lahko rečem, da so slušalke vredne vsakega centa. Definitivno bi bile med mojimi top izbirami ko bi prišlo do nakupa novih slušalk. Lahko rečem, da so primerljive z top modeli v istem cenovnem rangu.
Ko pridemo, do mikrofona se vidi, da so se tudi tu potrudili saj je mikrofon na nivoju.
Med pogovorom po discordu so me igralci med igranjem razumeli in slišali zadovoljivo, razločno in brez problema.

Slušalke vam za svojo ceno lahko priporočamo a če ste že v danem cenovnem rangu in ste pripravljeni kupiti te slušalke vam priporočam, da potem še kakšen euro dodate in si pogledate slušalke proizvajalca SteelSeries Arctis 7 ki so po kvaliteti še eno stopnjo višje.


Naša ocena

Naša ocena
8 10 0 1
8/10
Total Score
Very good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Smurfs: Mission Vileaf – PS4 Recenzija

Next Post

Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarock PS5

Related Posts