SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD: THE GAME – COMPLETE EDITION (PS4)- RECENZIJA

Igro smo igrali že leta 2010 ko je Scott Pilgrim vs. The World: The Game prišel na PlayStation 3 in Xbox 360. Ubisoft je igro zasnoval za takrat nedavno izdani film, ki je služil kot zabaven posnetek stripa Briana Lee O’Malleya in kot poklon klasičnim, stransko pomičnim ritmom. Iz še vedno nejasnih razlogov je Ubisoft igro potegnil z izložb digitalnih trgovin PlayStation in Xbox leta 2014. Sedem let kasneje se Scott Pilgrim vs. The World: The Game vrne s svojega digitalnega pokopališča, nič slabša kot prej. Je to isti naslov, ki smo ga igrali leta 2010?

Za nepoznavalce se je strip Scott Pilgrim osredotočil na naslovnega lika, fanta, ki skuša pridobiti naklonjenost Ramone Flowers. Privlačnost je vzajemna, toda Ramona ne more biti s Scottom, dokler njenih sedmih zlobnih bivših fantov ne izgine. Torej, Scott se mora spoprijeti z rokavico zlih bivših (in njihovih služabnikov), da bo z žensko, ki jo ljubi. Predpostavka je res neumna, vendar deluje tako v stripu kot v tej igri. Služi kot osnova za sedem osrednjih tematskih stopenj.

Če ste igrali River City Ransom ali Double Dragon, se bo Scott Pilgrim vs. The World: The Game počutil znanega. Premagali ste smrkelj hipsterjev, japijev, ustrahovalcev, nindž, robotov in vseh drugih norih sovražnikov, ki vam jih igra meče naproti. Prebijanje, brcanje in metanje predmetov v sovražnike je zadovoljivo in prijetno. Čeprav Scott Pilgrim vs. The World: The Game nima natančnih hitboxov in tehtnih napadov, je vseeno čista, neokrnjena zabava. (Za vse tiste, ki so vam take igre všeč seveda.)

Za razliko od običajne igre beat the em up, Scott Pilgrim vs. The World: The Game potrebuje več kot spretnost in srečo, da vidite konec. V trgovinah, razpršenih po posameznih stopnjah, boste morali kupiti izdelke, ki povečujejo statistiko. Prigrizki dopolnjujejo zdravje, medtem ko oblačila in dodatki zagotavljajo dodatno obrambo. Obroki, kot sta suši ali zrezek, trajno okrepijo vašo moč in gibčnost. Poraženi sovražniki spustijo kovance, s katerimi kupujete te predmete. Da ne bo pomote, to je težka igra, zato morate zaslužiti denar.

Retro grafika in glasba, ki jo poganja nostalgija, sta dandanes običajna, še bolj kot leta 2010. V tem smislu Scott Pilgrim vs. The World: The Game v svoji predstavitvi ni posebaj unikatna. Kljub temu njegova umetniška glasba popolnoma dopolnjuje ta svet stripovskih likov. Anamanaguchijev nalezljiv retro zvočni posnetek se vam bo vrinil v glavo in ostal tam še dolgo po tem, ko ste odložili plošček. Pikselirana grafika je videti spektakularno, tudi na 4K televizorju ali monitorju. Igra nima grafičnih nastavitev, zato se boste spopadli pri ločljivosti 1080p. Kljub temu bo vašim očem všeč, kar vidijo.

Ker gre za “Complete Edition” je razvijalec Ubisoft Chengu vključil številne dodatke, ki so bili nekoč DLC-ji. To vključuje dodatke za Knives Chau in Wallace Wells ter dodatne načine (Zombie Hordes, Boss Rush, Dodgeball in Battle Royale). Zombie Hordes vas sooči z ubranitvijo nemrtve horde. Boss Rush vas pošlje v boj proti vsem šefom igre. Dodgeball je različica klasike šolskega dvorišča za štiri igralce. Dodatni načini zagotavljajo lep oddih od osnovne igre.

Kot prvotna izdaja tudi Scott Pilgrim vs. The World: The Game omogoča, da se skupaj z do tremi prijatelji borite proti sovražnikom. Žal nismo mogli preizkusiti spletnega igranja v obdobju pred izdajo igre.

Kljub svoji dolgi odsotnosti s prizorišča video iger, Scott Pilgrim vs. The World: The Game ni izgubila svojega šarma in privlačnosti. Lanski Streets of Rage 4 ponuja bolj zadovoljivo izkušnjo beat-em up zaradi vključitve kombinacij borilnih iger, vendar se Scott Pilgrim še vedno drži.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Pomanjkanje grafičnih kartic se bo še poslabšalo

Next Post

TOM CLANCY’S DIVISION® 2 PRAZNUJE 25-LETNO OBLETNICO RESIDENT EVIL

Related Posts