Resident Evil 3 Review

Pregled igre

Resident Evil 3 – Nemesis – review by » Sergej Pust – GOBApro «

Dobil sem izjemno priložnost, da sem lahko testiral igro Resident Evil 3 – Nemesis.
Kaj nam je tokrat prinesel Capcom? Prišel je Resident Evil 3 Remake in v paketu za Playstation 4 vam prinese tudi brezplačno multiplayer verzijo igre Resident Evil Resistance.

Glavne značilnosti

Po zelo solidnem začetku igre in preigranih prvih 15 minutah se pokaže, da igra ni tipičen Resident Evil naslov. Igra je spremenjena, dodelana in igralni prostor skupaj z mehaniko igranja sta prirejena. S tem igra malo izgubi tisti prvotni čar katerega smo prejeli skozi originalno igro iz leta 1999. A to naj vas ne odvrne ni vse tako slabo kot se sliši. Igra nam ponuja zelo dober gameplay, strašno vzdušje in kar nekaj ugank. Igro mi je uspelo preigrat v 6 urah s tem da sem srečal z matildo in njeno koso približno 15x. Iz normalnega načina igranja sem med igro moral spremeniti težavnost na lažje saj igri nisem bil kos. To dokazuje, da igra stestira vašo zmožnost igranja prav tako pokaže kakšna je vaša želja po končanju le te.  

Škoda je, da Nemesis ki je glavni tyrant in vsekakor poanta igre ne predstavlja take grožnje kot nam jo je gospod X. Saj ne rečem akcija se začne že v prvih 5ih minutah igranja in ja je zastrašujoča. Ko Nemesis začne teči za nami je ni ovire ki bi ga lahko ustavila. Razbija stene, tla, strope gre za moč katere si nebi predstavljali. Nemesis ni nevaren samo zaradi svojih nadnaravnih sposobnosti. Pač pa zaradi svojega človeškega elementa kateri mu omogoča uporabo orožij, razmišlanja ter taktiziranja. Po prvih treh srečanjih dojamete, da se ga ne boste kar tako znebili in posledično začnete planirat kako boste zapolnili svoj inventori tako, da boste v vsakem trenutku čimbolj pripravljeni na spopad . Segment kjer nas Nemesis preganja je kratek a še vedno zastrašujoč. Kasneje skozi igro se Nemesis pojavi le na točno določenih mestih in tako se ujamemo v »BOSS FIGHT«. 

Srečanje z Nemesis

Iskanje surovin izvajate z rabijanjem škatel katere so označene z rumenim trakom in odpiranjem omaric z lockpick setom ter s kleščami za verigo. Prav tako če se izgubite sledite rumenim trakovom v stopnji in tako boste našli vašo naslednjo potezo. Surovine v tem delu nimajo veliko pomena saj je municije in zdravil dovolj saj jih najdete na vsakem vogalu. Kar pa ne velja za najvišjo težavnost.  Avtov ne gre preiskovati tako, da niti ne rabite probavati saj sem izgubil kar nekaj časa s probavanjem.

Če bi na kratko opisal igro bi rekel zares solidna. Ima svoje prednosti in slabosti ampak, če gledamo, da je igra remake igre iz leta 1999 se jo res splača preigrati in podoživeti spomine otroštva z grafiko katera zajema dih. Če ste oboževalec serij Resident Evil ne vem kaj še čakate. 

Resident Evil 3 – Resistance Multiplayer

Resident Evil Resistance je več kot očitno nov kotiček in je fenomenalna izkušnja, ki je tudi zabavna. Moram reči, da sem igral v lobiju z ljudmi katerih pravzaprav ne poznam. Smer igre se razvija v smeri pobega. Torej štirje igralci so ujeti v sobi in se borijo z zombiji. Glavni način, da premagajo stopnjo je reševanje ugank s katerim odklepajo prehode v nove stopnje. V stopnjah so tudi naloge kjer treba razbiti komore kjer se razvija zombie entiteta.

Medtem ko se igralci trudijo razvozlati uganke je tu peti igralec kateri skrbi da je stopnja napolnjena s pastmi, in stvori katere nadzoruje preko kamer. Vsi karakterji imajo svoje posebne moči katere pripomorejo k lažjemu izvajanju nalog. Prav tako imajo zlobneži vsak svojo posebnost katero se splača raziskat.

Iskreno imam še kar nekaj časa za preigrati, da bom dožiel igro v polni podobi ampak v teh parih rundah katere sem odigral lahko rečem le. Obličen koncept in lepo izpeljan. Je zabaven in potrebuje veliko komunikacije in koordinacije ki je ključnega pomena za zmago ekipa torej je vse odvisno od tega s kom ste v ekipi.

Igra je bila igrana na PlayStation 4 PRO – Izvod igre je zagotovil Capcom

==Socialna omrežja==
Instagram: https://www.instagram.com/gobapro/
Youtube: https://www.youtube.com/…/UCQIfckWby_O3…
Mixer: https://mixer.com/GOBA23
Facebook: https://www.facebook.com/ItsGOBApro/

Več o ponudbi na https://balix.si/
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

ROAD TO STARFALL 5

Next Post

GTA ONLINE – Novice

Related Posts