Prvi pokvarjen PS5 še pred uradnim izidom?

Zgodilo se je nekaj, kar nihče od nas ni pričakoval. Dobili smo prvi pokvarjen PlayStation 5 še preden je ta uradno izšel. Zgodbo je z internetom delil YouTuber ACG kateri je doživel kar nekaj problemov z konzolo.

Če gre zgodbi verjeti se je konzola pokvarila zaradi nekakšnega hrošča ki je vezan na disk. Kot vemo ima novi PS 885GB SSD kateri pa je grajen na čisto novi tehnologiji in prinaša blazne hitrosti. PS5 se je letos že srečal z prvo kontroverznostjo in sicer od obljubljenih 885GB diska bo uporabnikom na voljo le 667GB. Na srečo obstaja verjetnost, da glavni krivec ni novi SSD pač pa zunanji disk.

ACG je povedal, da so se prvi problemi začeli z napako tipa ” storage rebuild issues “. Ko je prebudil konzolo iz spanja je ta končala z napako ki jo je želela konzola nato popraviti a je obstala v boot loopu. Ob resetiranju pa je konzola spet začela delovati. Prišlo je do tega da se je konzola sama od sebe začela ponovno zaganjati in izpisovati napako “corrupted storage”. To se je uporabniku ACG parkrat ponovilo nato pa se je težava spreobrnila v 100% mrtev oziroma brickan PS5. YouTuber je s pomočjo Sony Support Teama poskusil problem rešiti z pomočjo odpravljanja težav a žal brez uspeha. ACG je prejel konzolo v pregled katera pa je grajena na isti verziji kot tiste ki so/bodo poslane k prvim kupcom.

Kaj to pomeni za prve kupce? Trenutno se še ni za sekirati saj je to prvi takšen primer na trgu. V primeru, da se bo težava razširila nam bo Sony javno sporočil kako naprej.

Za obstoječa naročila priporočamo, da ostanejo kot so. Za vse tiste, ki ste skeptični o nakupu konzole pa naj vas pomirimo SonyPlaystation konzole so nasploh zelo kvalitetne in verjamemo, da se uporabniki za enkrat nimamo česa bati.

*Posodobljena novica (13.11.2020 – 18:51)

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Survivalists PS4

Next Post

PlayStation5 – Devil May Cry 5 Special Edition

Related Posts