KONCEPT PLAYSTATION-A 5 PRO NAPOVEDAN

Sony naj bi patent prijavil januarja lani. Patent je bil konzola, v kateri sta bili dve enoti za obdelavo grafike. Nvidijin SLI in AMD-ov Crossfire mi prideta na misel, ko to slišimo. V skladu s patentom pa bo izvajanje grafičnih procesorjev veliko bolj dodelano kot na osebnem računalniku.


Oba grafična procesorja bi prišla v obliki pospešene procesorske enote (APU) in bi bila verjetno grafična kartica AMD po meri. Format APU je izdelal AMD in je v bistvu CPU in GPU na enem čipu.

Ta sistem bo imel tudi več pomnilnika in večje zmogljivosti obdelave. To je tudi posledica več sistemov na čipih (SoC), ki jih bo imel PS5 Pro. Da ne omenjam večjih zmogljivosti pretakanja v oblaku PS5 Pro.


Zanesljivost tega poročila je precej dobra, saj patent opisuje razširljivo igralno konzolo. V konzoli bo drugi GPU komunikacijsko povezan s prvim GPU in da je sistem namenjen domači konzoli in igranju v oblaku.


Vendar je vse to še vedno zgolj patent in Sony ničesar od tega ni potrdil. Kolikor vemo, Sony morda nikoli ne bo pustil, da bi dual GPU PS5 Pro ugledal luč sveta.

Glede na to, kako je Nvidia pustila, da SLI počasi izumira, menimo, da je splošni trend ohraniti en grafični procesor za vso grafično obdelavo. To je predvsem zato, ker SLI vsekakor spodkopava zmožnosti sekundarnega grafičnega procesorja.

Torej se težave pojavijo, ko moramo oba grafična procesorja uporabljati enako in maksimirati njihove procesorske zmogljivosti. Od zdaj se zdi vse preveč dobro, da bi bilo res. Če pa kdo to zmore, je to verjetno Sony!

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

IMMORTALS: FENYX RISING – Ascension to Olympus

Next Post

BREZPLAČNA IGRA #3 – THE LONG DARK

Related Posts