GHOST OF TSUSHIMA: DIRECTOR’S CUT Recenzija

Z izidom PlayStation 5 lani, so se Sony in številni drugi razvijalci odločili izboljšati igre in jih vizualno polepšati, da bo igranje na novi konzoli, kar se da dober približek tega, kar mogoče lahko pričakujemo v prihodnosti. Čeprav večina iger podpira združljivost ps5 z igrami za ps4, obstaja ogromno igralcev, ki so pripravljeni kupiti ali nadgraditi nekatere igre.

Razlog? Monumentalne lastnosti, ki jih ponuja PS5 so skoraj oziroma so must be pri novih igrah. Od Haptičnih povratnih informacij, skoraj nični časi nalaganja, prilagodljivi sprožilci do izboljšanih vizualnih efektov in lepote. Sony in Sucker Punch Productions sta se odzvala in na najnovejšo platformo prinesla eno najprestižnejših iger preteklega leta, na kateri je vse, kar je bilo v izvirniku ter še mnogo več. To vključuje povsem novo širitev, ki našega vedno razvijajočega se junaka popelje na povsem nov otok.

Otok Iki je zvezda director’s cut izkušnje, ki je na voljo vsem igralcem, potem ko so začeli z drugim dejanjem osnovne igre, čeprav bo nedvomno veliko število igralcev preigralo otok s popolnoma opremljenim Jinom. Iki podrobneje pogleda zgodbo o Jinu in njegovem očetu, očetovi smrti, Jinovi vpletenosti (ali pomanjkanju) in Mongolih, ki jih vodi smrtonosna figura, znana kot “Orel”, ki so že predvideli skoraj popolno prevlado Ikija in je pogled usmerila proti Tsushimi.

Ta želja, da bi še bolj razširila svoja krila vpliva, pade v oči Jinu in spodbudi njegov odhod na otok Iki, da bi izvedel več o dogajanju na otoku, kar je seveda privedlo do smrtonosnih srečanj z Orlom in njeno legijo privržencev. Orel se ne bori pošteno in Jinove meje se preizkušajo na številne načine. Jin se bori proti samemu sebi zaradi svojega nedelovanja, ki je igralo vlogo pri očetovi smrti, vpliv Orla pa to le še poslabša. To ni posebej globoka zgodba v primerjavi s prvotno izdajo, vendar je vseeno precej fascinantno raziskati nekatere njene zapletenosti in seveda fantastične mitske zgodbe, ki so, tako kot v primeru glavne igre, neverjetne.

Otok Iki ima odlično zgodbo, čudovite vizualizacije in absolutno najboljšo stransko vsebino v celotni igri. Otok je manjši od Tsushime, približno tretjina velikosti prvotnega zemljevida, vendar je nabito poln nalog, dejavnosti in lokacij za raziskovanje. Kljub majhnosti otoka vsebuje več različnih biomov od gozdov, napolnjenih z meglo, do plaž s sijočo turkizno vodo. Ghost of Tsushima je že znan po osupljivih vizualizacijah, vendar Iki ponuja nekaj najboljših pogledov v igri.

Igralska izkušnja Ikija se ne razvija na noben opazen način, prej bo izziv za igralce prilagajanje toku boja in sovražnikom, ki lahko, tako kot Jin, spremenijo svoja bojna stališča. Borci v glavni igri so se vedno borili na en način, zato dejstvo, da bodo Mongoli med bojem spremenili način borbe, zagotavlja, da se bo dinamika med bitko še naprej spreminjala. Poleg tega se Jinove metode boja niso spremenile in tudi možnosti, ki so na voljo v svetu, se niso močno spremenile. To pa ni nič slabega, saj leto kasneje oba vidika zasijeta tako močno kot prej.

Otok Iki je zasnovan tudi za igralce, ki so vsaj nekoliko seznanjeni z bojnim sistemom in mehaniko igre, zato se igra ne boji, da bi na vas vrgel težka bojna srečanja. Ne vem, ali je bilo to zato, ker sem se še vedno znova učil kontrol in natančnejših podrobnosti boja, saj nisem igral že lep čas, vendar se mi je zdelo, da igra meče večje množice, sestavljenih iz različnih vrst sovražnikov, ki so “vsaj po mojem mnenju” veliko bolj vzdržljivi, močnejši ter spreminjajo načine borbe.

Igra uvaja tudi nov tip sovražnika, imenovanega Šamani, ki napajajo okoliške Mongole in jih naredijo veliko bolj agresivne. Ko slišite, da nekdo sredi boja šamansko prepeva bojne “pesmi”, prenehajte z vsem in jih poiščite. Ker sovražniki postanejo veliko bolj agresivni, vzdržljivi in nevarni. Dodajajo zanimivo dinamiko v boju, kjer se vam nadzor nad situacijo lahko izogne, če niste pozorni. Ghost of Tsushima borbe so že tako lahko strateško naporne oziroma, kar velik zalogaj, vendar so šamani dodali še eno plast strategijev v bojni sistem.

Svet Tsushime je bil presenetljivo lep, otok Iki pa se lepo ujema z osnovno igro. Ghost Of Tsushima je že bila ena najbolj priljubljenih iger izjemnega igričarskega koledarskega leta 2020, z Director’s Cut pa se je naslov znova le izboljšal. Čeprav dodatna vsebina ni posebej dolga, približno 4 ure, da zaključite glavno zgodbo, plus mitske zgodbe, zbirateljske predmete, svetišča in druge stranske naloge če je glavna, plus mitske zgodbe in druge stranske naloge in zbirateljski predmeti. Če si boste res vzeli čas, igrali na normal ali hard težavnosti vam bo verjetno otok vzel verjetno lepih 7-12 ur igranja.

10/10
Total Score
The best

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Rainbow six siege Summer Challenge 2021

Next Post

Tales of Arise – Review by Raccoon

Related Posts