Foreclosed – PS5 Recenzija

V futurističnem svetu, kjer so človekove pravice pod birokratskim nadzorom, sledimo Evanu Kapnosu, navadnemu človeku, ki slučajno zaide v čudne in izjemne okoliščine. Ko je izvedel, da je njegov delodajalec bankrotiral in se odločil prodati vse njihovo premoženje, vključno z njegovimi osebnimi podatki, Evan vzame stvari v svoje roke. Odvzeti svojo identiteto in življenjska sredstva, se mora zdaj naučiti temnih skrivnosti, ki gnezdijo v svetu cyberpunk, da bi si povrnil svoj status v družbi.

V svetu Foreclosed je vse težko dostopno, vključno z identitetami ljudi. En lep, stereotipno deževen dan v metropoli se protagonist Evan Kapnos zbudi in ugotovi, da je njegov delodajalec Securtech nerazložljivo bankrotiral, zato je bila njegova identiteta izključena; dobili so navodila, naj se pred 16. uro javi na sodišče na dražbi svojega življenja. Seveda stvari ne gredo po načrtih in preden se zaveda, je gospod Kapnos v središču zarote, ki vključuje močne in eksperimentalne augmentacije. To je zanimiva zgodba, ki prikazuje zanimiv in grozljiv vpogled v veliko bolj povezano prihodnost.

Večina Foreclosed-a se igra kot tretje osebna streljačina. Čeprav se ne morete držati kritja v igri, se Evanovo gibanje odziva in vam omogoča enostavno premikanje od ene pregrade do druge. Sovražniki se nekoliko razlikujejo, nekateri nosijo oklep, drugi pa ščit. Če jih želite na lažji način odstraniti, boste morali spremeniti večstransko orožje. Od pištole boste pridobili nadgradnje, ki jih lahko kadar koli preklopite, da spremenite lastnosti pištole. Če dodate oklepne krogle, napravo za samonastrelitev ali celo eksplozivne naboje, bo boj ostal svež in zanimiv do konca.

Foreclosed se konča, ko se stvari začnejo segrevati in postajajo vse bolj zanimivi, saj bo večina igralcev tik pred zadnjim poglavjem končno odklenila vse, razen enega ali dveh augmentacij. Celotno pustolovščino je mogoče dokončati v eni seji štirih ur ali manj, z malo spodbude za ponovitev večine poglavij, zaključek igre, ki ima za posledico dva različna konca, je odvisen le od igralčeve zadnje izbire. Pravzaprav se pri ponovnem predvajanju poglavij pokaže plitkost pripovedi, saj večina “razvejanih” dialogov povzroči popolnoma enak odziv drugih likov, ne glede na izbiro. Zgodba vključuje nekaj o eksperimentalnih augmentacij, vendar veliko stvari ni razloženih dobro, zlasti o tem, kako natančno Kapnos razčisti svoje ime s posli z upniki.

Strelivo je neomejeno, vendar se lahko pregrejete, tako da boste za kratek čas ostali nepremični. To dodaja še eno plast boja, zaradi katere morate ves čas spremljati svojo temperaturo. Zaznavanje zadetkov je nekoliko nedosledno, saj nekateri sovražniki vpijejo krogle, drugi pa lahko poginejo v nekaj strelih. V nasprotju s streljanjem je mogoče junake odstraniti s pomočjo stealth napada. Čeprav so učinkoviti, se lahko ti segmenti hitro spremenijo v standardne bitke.

Foreclosed pri delovanju na PS5 se seveda zelo dobro obnese, hitrost SSD -ja pa za ta manjši naslov sploh pomeni dobesedno ničen loading time. DualSense se presenetljivo uporablja tudi v Foreclosedu, kljub temu, da je igro naredila manjša ekipa. Lučka sledilne ploščice prikazuje trenutno temperaturo augmentacij Kapnosa, medtem ko se zvočnik uporablja, kadar se z vami pogovarja nekdo na komunikacijski napravi. Haptične povratne informacije se uporabljajo kot vibracije, prilagodljivi sprožilci pa se rahlo uporabljajo za simulacijo vlečenja sprožilca na pištoli. To so nepričakovano lepi dotiki igre.

Foreclosed je eleganten naslov, ki združuje stripe in video igre. S simbiotskim revolverjem in intuitivnim vdiranjem je igra uspešno izvedla številne funkcije. Na žalost ponavljajoče se igranje in redko okolje vplivajo na splošno izkušnjo. Ob izdaji po ugodni ceni bodo ljubitelji stripov morda želeli preveriti ta zanimiv naslov.

5/10
Total Score
Neutral

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Rainbow six siege Summer Challenge 2021

Next Post

Tales of Arise – Review by Raccoon

Related Posts