Football Manager 2022 RECENZIJA

Serija Football Manager me je vedno prestrašila. Obstajajo meniji in grafikoni ter precejšnje zakrivanje sistemov, s katerimi deluje. To je velika in pametna simulacija za statistika in poznavalca, katerega užitek so podatki.

Toda sistem pomoči, zaradi katerega je bila lanska igra bolj prijazna do začetnikov, se vrne in vas zavede, da mislite, da veste, kaj se dogaja. Začneš s klubsko filozofijo, ki je idealna. Izbral sem pritisk, mešanico visokega tempa “get into ’em” in nogometa v posesti, in to določa formacijo, navodila igralcem in treninge, ki jih vodi vaše osebje.

Potem ste pripravljeni. Vsa druga področja – prestopi, iskanje, zaposlovanje osebja, finance in tako naprej – se nato uvedejo v nekaj tednih v igri. Lahko naredite vse, ali pa samo delegirate in sledite nasvetom svoje ekipe iz zaledja. To so smiselne stvari, ki ste jih pozabili, stvari, s katerimi se ne želite obremenjevati, in napotki, ki so morda smiselni ali pa ne. Novo središče podatkov ponuja osupljivo količino vizualizacij in analiz. Nisem pa res razumel, kaj sem videl. Ta funkcija ni za slabovidne. Od svoje analitične ekipe sem naročil poročilo, za odgovor sem pa dobil: tukaj je skrivnostna slika, v njej pa je skrivnost vašega neuspeha. Nisem bil nič pametnejši, zato sem to ignoriral.

Football Manager se odvija s polžjo hitrostjo. Pet ur in še vedno sem bil v prvem tednu mojega slabega vodenja ekipe iz otroštva. Na svojo prvo tekmovalno tekmo sem prišel po 13 urah, še vedno nisem vedel, kako bo ekipa nastopila v ligi. Začel sem delegirati ogromno administratorjev, vendar so dnevi resničnega sveta hiteli mimo mene. In še naprej sem klikal naprej. Na naslednjo tekmo in na naslednjo. Prepričljivo je, kot je žeja prepričljiva.

Lani je bil prihod ustrezne animacije tekme trenutek, ko je bila odstranjena tančica med tem, kar ste mislili, da se dogaja, in tem, kar se dejansko dogaja. Letos je na voljo popolnoma nov motor za tekme. Gibanje igralca, potek igre in kakovost animacije so izboljšani, vendar gre za postopen razvoj. Razlagati ga morate kot drug graf. Razširjeni poudarki se zdijo nekoliko naključni, zaradi česar se sprašujem, kaj pogrešam. Vidim, da so igralci utrujeni, njihovi položaji in gibanje, vendar ni možnosti, da bi verjeli v to, kar vidite. Kljub temu je vznemirljivo, tako kot so lahko radijski komentarji ali hrup množice, ki se sliši na stadionu. Ko se žoga dotakne mreže, so čustva resnična.

Prestopni trg je izjemna stvar. Najosnovnejša možnost vam ponuja več kot 20.000 igralcev, ki jih je mogoče pregledati in zavrniti, dan roka pa je stvar na koncu. Poskušal sem dobiti dober denar za igralca, ki se mu je iztekala pogodba, saj sem vedel, da bi bil razburjen, če bi mu stopil na pot, in vendar sem si pripravil zamenjavo, ki sem si jo lahko privoščil šele, ko je bil pokvarjeni levi branilec prodan. Izvedba tega dela je bila do vodilnih v ligi kot tri točke stran. Oboževalci so stokali na družbenih omrežjih, toda sovražniki bodo sovražili.

Iluzija se poruši drugje, večinoma pri interakciji z igralci. Čestital sem garderobi za spodobno predstavo in vsi so bili takoj demotivirani. Igralec se je pritožil, da mu niso ponudili nove pogodbe, a ni bilo možnosti, da bi mu povedal, da klubske finance kažejo, da mu ne morem ponuditi ničesar, čeprav sem hotel. Obljubil sem mu, da bo naslednjo sezono dobil novo pogodbo, a je vseeno imel veliko težav, zaradi česar je delal težave v garderobi. Želite biti Ted Lasso, vendar vas bodo dogodki in dialogi, ki so izven vašega nadzora, hitro zagnali v Alexa Fergusona.

Sezona v igri in moja ekipa je en teden igrala iz svoje kože, naslednji teden pa se je potopila vase, moje delo so rešila le nizka pričakovanja kluba. Nekje v plasteh podatkov, razpršenih gramov, radarskih cvetov in paličnih grafikonov je bil odgovor, vendar sem moral sprejeti, da čeprav je bila igra globoka in pametna, jaz preprosto nisem.

Opazil sem, da je imela moja ekipa po 15 tekmah 19 točk. Običajno to blokiram, toda tukaj sem gledal svojo mapo »Prejeto«, da bi me intervjuval novinar, ki je razvil nerazložljivo sovraštvo do moje pozitivnosti, ki ga nobena nenadna grdost z moje strani ni mogla pomiriti in sem samo razburil preostale novinarje . Očitno lahko vplivate na novinarje, samo nisem imel veliko sreče pri tem. Začel sem si gristi nohte, kar počnem le ob gledanju tekem v živo.

Če bi bila ekipa, bi bil Football Manager 2022 Liverpool. Brez velikih novih podpisov, a že na vsakem mestu je zvezda in nekaj resničnega talenta, ki prihaja iz mladinske ekipe, če si potrpežljiv. Če bi šlo za igralca, bi bilo to na svetovnem nivoju, podpis, ki navduši najbolj drzne navijače. Toda brez ustreznega vodstva je to Gareth Bale. To je bolj poklic kot igra, a kot pravi pregovor: če imaš rad to, kar delaš, ne boš delal niti dneva v življenju.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Smurfs: Mission Vileaf – PS4 Recenzija

Next Post

Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarock PS5

Related Posts