Če ima Huawei varnostni problem, kaj točno je?





Celotno vprašanje Huawei-ja varnost skrb je zapleteno. Podjetje je preseglo Apple in postal drugi največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, vendar ga še vedno šteje za varnostno grožnjo več držav, brez številnih ponudb za prevoznike in prepovedi v ZDA.

Kar je še slabše, številne trditve zoper družbo ostajajo neutemeljene. Če je Huawei posebej in kitajske varnostne grožnje na splošno nova „rdeča nevarnost“, zakaj ZDA ne delujejo močneje?

Rezultat iskanja slik za huawei

Ameriška vlada je nedavno raztrgala ZTE in nato zmedeno dala vse jasno. En teden je bila prevaja ZTE legitimna grožnja nacionalni varnosti. Naslednji je, da lahko ponovno posluje v ZDA. Pojdi na sliko.

Kot v hladni vojni, šele zdaj se moramo bojati vsega kitajskega, namesto vsega ruskega. ZTE-jevi zločini so bili javno objavljeni, vendar še vedno ne vemo zagotovo, kaj je Huawei dejansko storil, da je ameriški skitish. Dovolj je spoznanje, da je Huawei ustanovil Ren Zhengfei, nekdanji inženir v Ljudski osvobodilni vojski. Samo to ni dokaz o nameri, da bi naredili narobe.

Konec koncev je igra zbiranja dokazov, ki jih vidimo, da bi ugotovili, katera zgodba je višja. Ali je to vse motivirano z željo, da bi preprečili stroškovne prednosti Kitajske na trgu v primerjavi z ameriško tehnologijo ali resnično zaskrbljenost zaradi varnosti, ki bi prevladala nad finančno konkurenčno prednostjo?

Huawei je že v teku, in to ni skrivnost

Huawei's Richard Yu with the P20 series

Če niste vedeli nič bolje, bi verjetno domnevali, da Huawei nikoli ni bil prisoten v ZDA, razen nekaterih navdušencev, ki so prinesli telefone. Če je bila družba resnično sumena, da je kitajska vlada, bi to popolnoma smiselno.

Izkazalo se je, da vsaj pol ducata nosilcev uporablja ali je nekoč uporabljalo Huawei opremo. Ko je Sprint leta 2012 pridobil Clearwire, se je strinjal, da bo nadomestil katero koli opremo Huawei v svojem omrežju kot odgovor na poročilo oktober 2012, ki ga je pripravil stalni izbirni odbor ameriške hiše za obveščevalne službe, ki je Huawei in ZTE štel za „neprimerne prodajalce“. Sprint še ni nadomestil starejših Huawei orodij, v skladu s poročili.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Pozdravljen svet!

Next Post

Pomagaj pri izvedbi StarFall 4

Related Posts