AMD S.A.M. Na voljo tudi za starejše Ryzen procesorje?!

Kot kaže je Asus prvi proizvajalec matičnih plošč ki je uspel aktivirati S.A.M. ( smart access memory) za Ryzen processorje prve generacije. Prvotno je bilo iz strani podjetja AMD povedano, da to za starejše procesorje ne bo možno ker procesorji nimajo primerne strojne opreme a zgleda, da temu le ni tako.

Na redditu je uporabnik z vzdevkom mreich98 delil, da je po posodobitvi svoje osnovne plošče Asus B-450 Plus na verzijo (2409) dobil v bisou možnost uporabe ” B.A.R. ” oziroma v AMD-jevem jeziku smart access memory. Uporabnik trdi, da ima procesor Ryzen 1700 in grafično RX580 tako, da opcije žal ne more testirati saj nima grafične ki bi to podpirala.

Če se izkaže, da bo tehnologija delovala kot je bilo mišleno bo to pomenilo, da bomo lahko opcijo uporabljali tudi uporabniki procesorjev ryzen 2000 in 3000 serij. Torej v primeru, da se odločim svojo osebno RX580 grafično kartico nadgraditi na RX 6000 ali RTX 3000 bom posledično lahko na svojem Ryzen 3700x to tehnologijo dejansko tudi uporabil.

Za vse tiste ki pa še ne veste, kaj ta tehnologija pomeni vam prilagamo tudi screenshot nekaj benchmarkov kjer je razvidno kaj tehnologija smart access memory pomeni za nas gamerje.

Če želite ostaniti na tekočem pa le glejte, da prescrollate skozi naše članke kjer se vedno najde kaj novega iz sveta računalništva.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Cyberpunk 2077 – Prihodnost razočaranja?

Next Post

BREZPLAČNE IGRE – TEDEN #6

Related Posts