AMD RDNA2 / BigNavi je pokopal Nvidio?

Danes dne 28.10.2020 je AMD  predstavil dolgo pričakovano  BigNavi / RDNA2 ki uporablja isti 7nm proces kot njen predhodnik RNDA. AMD pravi, da so arhitekturo optimizirali/obdelali tako, da ta omogoča doseganje maksimalnih frekvenc in pri tem jim je uspelo tudi zmanjšati porabo.  Po besedah AMD Direktorice Lise Su so nam prinesli 30% boljšo energetsko učinkovitost in kar 65% boljšo zmogljivost na WATT v primerjavi z predhodno RDNA. Da vas ne utrujamo z nepotrebnimi malenkostmi vam bomo pokazali točno tisto kar vas najbolj zanima in to so številke. Pa si poglejmo kako se RDNA2 primerja z Nvidiino Ampere.

Predvidena cena je 580$
Predvidena cena je 650$
Predvidena cena je 1000$

Po hitrem pregledu lahko vidimo da se je AMD nesramno približal oziroma v določenih primerih tudi prehitel Nvidio. A ker so to uradne številke tabora AMD je še vedno pametno vse to jemati z kančkom soli. Če trenutno kupujete grafično kartico vam toplo svetujemo da počakate na izdajo RX 6000 serije in prve benchmarke neodvisnih testerjev.

RDNA2 pa nam tudi prinaša en kup novosti kot so DirectX 12, Directstorage API , DirectX RAYTRACING, rage mode, Super resolution (Nvidia DLSS), Infinity CACHE in še mnoge druge! Za vse informacije katere smo v članku izpustili lahko najdete na spodnjem youtube video kanala AMD.

Stvar v katero smo prepričani je ta, da igre ki bodo optimizirane za konzole in za AMD tehnologijo lahko pričakujemo da nam bo to prineslo odlično medplatformno dostopnost iger. To pa pomeni boljša optimizacija skozi vse platforme in prav tako tudi boljši porti iger.

Čez 3 tedne, ko bo AMD začel z izdajo grafičnih kartic nove generacije serije RX 6000 bomo mi poskrbeli za vse tekoče informacije katere boste lahko našli na našem portalu na enem mestu.

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Prihaja NOVA žanra iger za PS5!

Next Post

SteelSeries Rival 3 brezžična gaming miška z 400ur baterije?

Related Posts