Dead Rising Deluxe Remaster – PS5 Recenzija

Kratka predstavitev

Dead Rising Deluxe Remaster vdihne novo življenje klasični pustolovščini iz leta 2006 s številnimi izboljšavami. Lahko bi rekli, da ni le preprosta nadgradnja ampak se opazi, da je kar celovita prenova, ki izvirno izkušnjo oživi za sodobne platforme in igralce. Vključena je grafična prenova, ki obljublja igranje v 4K 60 sličic na sekundo, izboljšani modeli likov in še mnogo tega. Igra vsebuje tudi v celoti naglašene prizore v devetih različnih jezikih, kar pomeni, da je še bolj dostopna globalnemu občinstvu.

Kakovost življenja je tudi dobil izboljšave, vključno z dodano vrstico, da lahko vidimo trajnost predmetov oziroma orožja. To pomeni, da lahko veliko bolj strateško igramo igro v primerjavi z originalom. Uporabniški vmesnik je bil tudi izboljšan zaradi jasnosti. Vse to pripomore k boljšemu igranju. Z remasterjem igre smo dobili tudi pakete z novimi kostumi, ki jih lahko oblečemo na našega karakterja. Od originalnih oblek do Resident Evil Villain Packom, ki zombijski igri doda še nekaj več, da postane vse skupaj še bolj razburljivo.

Vizualnost

Pri igranju Dead Rising Deluxe Remaster sem hitro opazil precejšno izboljšavo grafike in tekstur. Seveda to ne pomeni, da igra izgleda, kot kakšen God of War ali The Last of Us ampak je definitivno videti velik napredek v izboljšavi originalne različice. Že izvirna igra je bila vizualno lepa, vendar je Remaster verzija neprimerljivo lepša in boljša. Teksture so izboljšane do te mere, da lahko ponekod vidimo malo bolj realistične detajle, ki vzbujajo večji realizem igre. Tudi zombiji izgledajo veliko bolj realno. Od obraznih mimik pa vse do raztrganih oblačil, ki jih imajo na sebi. Na človeških karakterjih se lahko vidijo določeni izrazi med pogovori, kar pripomore k bolj doživeti interakciji med njimi.

Okolja so res dobro zasnovana. Vsako območje nakupovalnega središča ima svoj videz in občutek, od svetlih, čistih linij na jedilnici do slabo osvetljenih, srhljivih hodnikov v vzdrževalnih prostorih. Svetlobni učinki resnično oživijo prizore z realističnimi sencami. Kar zadeva zmogljivost, igra teče zelo gladko. Hitrost sličic na sekundo je trdna, kar je bistvenega pomena v intenzivnih trenutkih, ko se name zgrinjajo horde zombijev. Brezhibno delovanje pomeni, da mi ni treba skrbeti, da bi me pri igranju ovirale tehnične napake, zato se lahko popolnoma vživim v dogajanje.

Prenovljena različica ima tudi odličen zvok z jasnimi in čistimi zvočnimi učinki, ki resnično povečajo napetost. Rjovenje in stokanje zombijev je bolj strašljivo, glasba v ozadju je bolj atmosferična, zadovoljstvo pa je slišati, kako moje orožje reže skozi zrak in v meso zombijev. Igra Dead Rising Deluxe Remaster je odličen primer, kako lahko sodobna tehnologija za igre vdihne novo življenje klasiki. Občutek je, kot da igro doživljam prvič, hkrati pa mi je znana.

Igralnost

Pri igranju prenovljene igre sem bil res presenečen nad tem, kako dobro se nove funkcije oziroma spremenjene funkcije prilegajo in spremenijo igranje. Zdaj lahko izbirate med več različnimi orožji, kar prinese do večje raznolikosti in bolj zabavnemu ubijanju zombijev. Hkrati pa tudi poveča možnost strateškega razmišljanja saj ni vedno tako preprosto, kot samo zamahniti proti sovražnikom. Vsako orožje ima svojo zgodbo, namen in edinstven vpliv na zombije. Kostumi so več kot le za videz; so način, s katerim se igralci lahko izrazijo tudi sredi zombijevske apokalipse.

Misije so res dobro premišljene, vsaka predstavlja nov izziv, ki preizkuša moje sposobnosti in odločanje. Stranske naloge so spretno vključene v glavno zgodbo, kar doda globino pripovedi in svetu okoli mene. Niso le odvračanje pozornosti; so priložnost, da raziščem zgodovino igre Dead Rising ter razumem izbruh epidemije in vpletene like. Pri remasterju ne gre le za ponovno obujanje klasike, temveč za njeno doživljanje na povsem nov način, z vsakim izboljšanim elementom, ki zagotavlja svežo in vznemirljivo izkušnjo.

Z napredovanjem se navezujem na svoj lik. Njegov videz in opremo prilagodim svojemu načinu igranja. Igra spodbuja preizkušanje novih stvari in nagrajuje ustvarjalne načine reševanja težav. Možnosti se zdijo neskončne, pa naj gre za uporabo manekenske roke iz lutke kot improvizirane palice ali za uporabo motorne žage. V remasterju je bilo odlično zajeto bistvo tega, zaradi česar je bila izvirna igra Dead Rising tako priljubljena, obenem pa ustreza sodobnim igralnim standardom.

Tempo je ravno pravšnji, z intenzivnimi akcijskimi vrhunci, ki jim sledijo umirjeni trenutki, ki mi omogočajo, da zajamem sapo in načrtujem naslednjo potezo. Zgodba je zelo zanimiva, z zapleti in preobrati, ki me držijo v negotovosti in nestrpnosti, da vidim, kaj se bo zgodilo naprej. Glasovno igranje je odlično, saj ti liki oživijo na način, ki je zabaven in verodostojen.

Zgodba in karakterji

Po senčnih ulicah nekoč živahnega mesta stopam tiho, odmev mojih korakov pa je v popolnem nasprotju s tišino, ki je zajela svet igre Dead Rising Deluxe Remaster. V zraku je čutiti napetost. Vsak vdih opozarja na nevarnost, ki preži v vsaki senci. Liki, ki jih srečujem, niso le piksli in scenariji. So utelešenje človeškega duha in volje, z zgodbami, ki vlečejo za srce. Park, ki je bil nekoč poln otroškega smeha, je zdaj kraj, kjer mrtvi stokajo, strašljiva uspavanka za novi svetovni red.

Ko raziskujem mesto naprej, zgodba razkriva niti človeštva, ki se še vedno oklepajo upanja, kot razkrivanje temne tapiserije. »Šefi«, ki me izzovejo, so več kot le nasprotniki. So ostanki propada družbe in vsak predstavlja poglavje tragične zgodbe. Z vsakim srečanjem postanem bolj odločen. V tej igri nisem le igralec. Sem preživeli, priča propada in simbol odpornosti človeštva. S sopreživelimi smo pisana druščina in vsak od nas prinaša nekaj drugega. Mehanik, ki lahko ostanke spremeni v orožje; medicinska sestra, ki lahko zdravi več kot le fizične rane; skupaj smo več.

Zaplet je kot labirint, z zapleti, ki me vodijo po poteh izdajstva in žrtvovanja. Zaupanje je tako dragoceno kot strelivo – in prav tako redko. Sovražniki, s katerimi se soočam, niso le zombiji. So tudi živi, ki so pripeljani na rob morale, kjer je meja med prav in narobe zabrisana zaradi nujnosti. Vsak zombi, ki ga premagamo, je dokaz, da se človeški duh lahko prilagodi in premaga nemogoče. Igra je več kot le niz ciljev. To je pripoved o izgubi, upanju in trdnem človeškem duhu. Vem, da me jutri čakajo novi izzivi, nove zgodbe in neusmiljeno prizadevanje za jutri, ki morda nikoli ne bo prišel. Vendar nadaljujemo, ker v tem svetu igre Dead Rising Deluxe Remaster obupati ni mogoče.

Zaključek

Če povzamemo, je igra Dead Rising Deluxe Remaster kot nov preobrat iz preteklosti z novim videzom. Prednost remasterja sta izboljšana grafika in izboljšana mehanika igranja, zaradi česar je igro užitek ponovno obiskati ali jo doživeti prvič. Vendar pa ima tudi nekaj slabosti. Nekaterim igralcem se lahko zdijo časovna omejitev in misije spremstva NPC frustrirajoče, ker niso bile posodobljene.

Igro Dead Rising Deluxe Remaster toplo priporočam tako ljubiteljem izvirnika kot tudi novincem. Igra ohranja bistvo tega, zaradi česar je bila igra Dead Rising tako uspešna, hkrati pa ji daje dovolj zagona, da se zdi nova in vznemirljiva. Gre za remaster, ki spoštuje korenine igre, hkrati pa sprejema sodobne standarde igranja. Igra dosledno zagotavlja vznemirljivo in humorno izkušnjo, ne glede na to, ali kosite zombije s kosilnico ali posnamete popolno fotografijo. Če iščete zabavno, kaotično, zombijasto izkušnjo s kančkom črnega humorja, je to igra, ki jo morate igrati.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Funko Fusion – recenzija za Playstation 5

Related Posts