The Rogue Prince of Persia

“The Rogue Prince of Persia” je zanimiva nova pridobitev priljubljene franšize, ki tokrat prevzema roguelike format. Igro, ki je trenutno v zgodnjem dostopu, sta razvila Ubisoft in Evil Empire. Odlikuje jo tekoč boj in zanimivo platformiranje, čeprav ima nekaj področij, ki bi jih bilo treba izboljšati.


Vizualna podoba igre

Igra očara s svojim živahnim umetniškim slogom, ki je navdihnjen z animacijami Cartoon Network in ostrimi oblikovalskimi potezami Genndyja Tartakovskega. Barvita in dinamična grafika prinaša prav poseben vizualni pristop, ki igro loči od drugih. Vsak prizor je skrbno oblikovan z živahnimi barvami in ostrimi linijami, kar ustvarja občutek, kot da igraš v risanki. Ta edinstveni umetniški slog ni le estetsko privlačen, temveč tudi prispeva k vzdušju igre, ki je polno akcije in pustolovščin.

Poleg tega igra ponuja utripajočo synth glasbeno podlago, ki še dodatno krepi igralno izkušnjo. Ta energična in ritmična glasba popolnoma dopolnjuje vizualni slog igre, saj ustvarja napeto in poglobljeno vzdušje. Kombinacija živahne grafike in pulsirajoče glasbe poskrbi, da so igralci popolnoma potopljeni v svet igre in se vedno znova vračajo po nove avanture. Rezultat je resnično edinstvena in privlačna izkušnja, ki igralce drži priklenjene k zaslonom.


Igranje in mehanike

Ena izmed najmočnejših točk igre so njeni gladki in odzivni nadzorni elementi, ki igralcem omogočajo, da se povsem vživijo v vlogo Princa. Premikanje po svetu igre je pravi užitek, saj Princ z lahkoto teče, skače in teče po stenah. Vsako dejanje je tekoče in intuitivno, kar prispeva k občutku, da imaš nadzor nad vsako Princovo potezo. Navigacija po različnih okoljih in premagovanje ovir je zasnovano tako, da je igralcu v veselje, saj so gibanja natančna in naravna.

Bojevanje v igri je prav tako izjemno dinamično in razburljivo. Igralci imajo na voljo širok nabor orožij, ki jim omogočajo različne pristope k spopadom. Poleg tega so tu še Medaljoni, posebne moči, ki so značilne za posamezen tek in še dodatno popestrijo igranje. Te močvirske nadgradnje prinašajo dodatno strategijo in raznolikost v bojevanje, kar ohranja igro svežo in zanimivo.

Vendar pa igra ni brez pomanjkljivosti. Nekatera orožja, kot je kopje, niso tako natančna, kot bi si želeli, kar lahko povzroči frustracije med bojem. Prav tako bi bila večja raznolikost orožij dobrodošla, saj bi omogočila še bolj pestre in zanimive spopade. Kljub tem pomanjkljivostim pa gladki in odzivni nadzorni elementi ter dinamično bojevanje poskrbijo, da je igra nepozabna in privlačna izkušnja za vse ljubitelje akcijskih platformskih iger.


Roguelike elementi v igri

Roguelike elementi igre so odlično izvedeni. Vsak nov poskus se zdi svež in razburljiv, zahvaljujoč proceduralni generaciji stopenj, ki zagotavlja, da noben tek ni enak prejšnjemu. Ena izmed ključnih posebnosti igre je Princova sposobnost uporabe magične bole, ki mu omogoča, da se vrne na določeno točko v času. Ta mehanika prinaša dodatno globino in strateške možnosti v igranje, saj igralcem omogoča, da popravijo napake in raziskujejo različne poti.

Zbiranje Spirit Glimmerjev in zlata doda še eno plast strategije. Spirit Glimmerji in zlato so ključni viri, ki jih igralci zbirajo med potovanjem in jih lahko uporabijo za različne nadgradnje in prednosti. Vendar pa igra prinaša tudi izziv – če igralci umrejo, izgubijo vse zbrane vire, razen če jih pred tem shranijo v banki. Ta mehanika lahko povzroči frustracije, vendar obenem spodbuja premišljeno in previdno igranje, saj igralci vedno tehtajo tveganja in nagrade.

Skupaj ti roguelike elementi ustvarjajo izjemno zanimivo in raznoliko igralno izkušnjo, kjer vsaka igra prinaša nove izzive in priložnosti. Proceduralna generacija stopenj, uporaba magične bole in strateško zbiranje virov zagotavljajo, da igralci ostanejo angažirani in motivirani.


Izivi in boss fighti

Težavnost igre je dvorezen meč. Okoljske nevarnosti in raznoliki sovražniki, vključno s hunski bojevniki, ki uporabljajo šamansko magijo, igralce nenehno držijo v napetosti. Medtem ko nekateri igralci cenijo izziv in občutek dosežka, ki ga prinaša premagovanje težkih stopenj in sovražnikov, bi lahko drugi igro doživljali kot preveč zahtevno in potencialno frustrirajočo.

Boji s šefi so še posebej intenzivni in zahtevajo premišljeno strateško razmišljanje. Vsak šef ima edinstvene napade in vzorce obnašanja, ki jih morajo igralci preučiti in se jim prilagoditi, da bi dosegli zmago. Ti spopadi so vrhunec igre in zagotavljajo občutek zadovoljstva ob uspešnem premagovanju težkih nasprotnikov. Kljub temu bi večje število takšnih spopadov še dodatno izboljšalo igralno izkušnjo, saj bi prineslo še več raznolikosti in izzivov.

Čeprav je težavnost igre lahko zastrašujoča, ravno ta element poskrbi, da so igralci ves čas angažirani in motivirani za izboljšanje svojih veščin. Tisti, ki uživajo v premagovanju težkih izzivov, bodo v igri našli veliko zadovoljstva, medtem ko bi nekoliko več možnosti za prilagajanje težavnosti lahko pomagalo privabiti širšo občinstvo.


Možnosti za izboljšanje

Trenutno je zgodba v igri precej skopa, z minimalno vsebinsko podlago in majhnim številom likov. Zaradi tega igralci nimajo veliko motivacije, da bi se globlje vživeli v dogodke v igri. Bolj razvita pripoved in širši nabor likov bi igri dodala dodatno dimenzijo in izboljšala celotno izkušnjo, saj bi igralcem ponudila več razlogov za raziskovanje in napredovanje.

Omejena izbira orožij prav tako zmanjšuje sicer izvrstne mehanike bojevanja. Čeprav je boj dinamičen in zabaven, bi večja raznolikost orožij omogočila še bolj raznolike in zanimive spopade. Dodajanje novih vrst orožij in izboljšav bi igralcem ponudilo več možnosti za prilagajanje svojega sloga bojevanja in raziskovanje različnih pristopov.

Poleg tega bi več možnosti za prilagajanje težavnosti in dodatne možnosti dostopnosti pomagale, da bi igra postala bolj prijazna širšemu krogu igralcev. Trenutno morda nekateri igralci zaradi zahtevnosti igre ali pomanjkanja dostopnostnih možnosti ne morejo v celoti uživati v igri. Z izboljšanjem teh vidikov bi igra “Odpadniški princ Perzije” postala bolj vključujoča in dostopna za vse igralce.

Če povzamemo, je že zdaj zelo obetavna igra z odličnimi temelji, vendar bi bolj razvita zgodba, večja izbira orožij in dodatne možnosti dostopnosti pripomogle k še boljši in privlačnejši igralni izkušnji.


Potencial za nadaljevanje

Kljub pomanjkljivostim “The Rogue Prince of Persia” kaže velik potencial. Zgodnji popravki so že prinesli koristne izboljšave, kot je možnost nadaljevanja igre sredi teka. Ubisoft in Evil Empire sta predana nadaljnjemu razvoju igre, zato lahko pričakujemo več vsebin, izboljšane mehanike in bogatejšo zgodbo. Redne posodobitve bodo verjetno vključevale nove like, orožja in stopnje, kar bo igro naredilo še bolj zanimivo. “The Rogue Prince of Persia” ima vse potrebne sestavine, da postane izjemna igra, ko bo razvoj dosegel svoj polni potencial.


Zaključek

Igra ponuja obetajočo mešanico slogovnih vizualov, tekočega igranja in prepričljive strukture roguelike. Čeprav ima nekatere pomanjkljivosti, še posebej v globini zgodbe in raznolikosti orožij, pa njegove moči v skakanju po platformah in boju naredijo igro vredno dodatka v seriji. Skupaj z zanesljivimi temelji in potencialom za rast si zasluži pozitivno oceno 8/10.

8/10
Total Score
Very good
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

SAND LAND – PS5 Recenzija

Next Post

The Gap – recenzija za Playstation 5

Related Posts