Warhammer 40.000: Space Marine 2 – PS5 recenzija

Približujemo se izdaji videoigre Warhammer 40.000: Space Marine 2, ki nas navdaja z upanjem v še eno izmed mnogih odličnih iger te serije. Videoigra se dogaja v dobi Temnega Imperija. V tistem obdobju se odvija vojna med človeško raso ter eno največjih groženj Warhammer iger, Tyranidi. Človeštvo se trudi pridobiti pod kontrolo svetove, ki so jih izgubili in nekako vzpostaviti stabilnost preko celotne galaksije. Celotna vojna znotraj videoigre se v večini dogaja samo na dveh planetih, ki sta oblikovno zelo lepa. 

Glavni junak in tudi karakter, ki ga boste vi kontrolirali je poročnik Titus. Na začetku ga spoznamo tudi kot kapetana svoje ekipe ampak je bil rešen in degradiran v poročnika zaradi sumov herezije. Zaradi preobrazbe so se vam sedaj izboljšale telesne lastnosti. To pomeni, da ste hitrejši in močnejši kot kdajkoli prej. Vi ste vodja svoje tričlanske ekipe, kjer sta člana tudi brata Gadriel in Chairon. Seveda je logično, da bomo imeli z določenimi karakterji probleme, ker sumijo v našo nečisto preteklost. 

Borbe znotaj videoigre so zanimive in raznolike. Bojevanje bo v večini sestojilo v kombinaciji fizične borbe na blizu in streljanja na daleč. Pomembno je vedeti, da je v igro vključenega kar nekaj strateškega razmišljanja oziroma se od vas pričakuje, da boste izkoristili tudi naravo in vse, kar bi pripomoglo k lažjemu uničenju sovražnikov. Odvisno na kateri težavnosti boste igrali, od tega je odvisno kako pomembno bo vaše strateško razmišljanje in preživetje na planetu polnih sovražnikov. 

Vaš karakter ima oklep ter življenjske točke, ki se lahko zelo hitro porabijo. Pomembno je vedeti, da oklep sčasoma pridobite nazaj, ko nekaj časa niste pod sovražnikovimi udarci. V primeru, da se začnejo manjšati vaše življenjske točke, bo pa potrebno uporabiti prvo pomoč, ki vam bo le to nazaj dvignila na najvišjo raven. Vaš oklep je možno nazaj pridobiti tudi s posebnimi udarci, ko ubijete sovražnika. Kar se mi zdi dobra ideja, ker dejansko tekom borbe, kar pozabim pogledati koliko imam še življenja in ga čudežno lahko prehitro zmanjka. 

Kooperativni način igralcem ponuja možnost, da prevzamejo nadzor nad enim od članov Titusove čete. Kar pomeni, da se lahko čez kampanjo podate trije prijatelji in skupaj rešite galaksijo pred sovražniki. Vsakega člana, ki ne nadzira človeška roka je pa potem tukaj umetna inteligenca, ki vas spremlja tekom celotnega igranja. Poleg kooperativnega načina pa imamo tudi tekmovalni večigralski način, ki vsebuje ogromno izboljšav in različnih možnosti igranja. 

Videoigra Warhammer 40.000: Space Marine 2 je več kot le igra; gre za pripovedno izkušnjo, ki igralce popolnoma potopi v zgodovino vesolja Warhammer. To je zgodba o pogumu, osebnem žrtvovanju in neusmiljenem prizadevanju za zmago kljub nepremagljivim oviram. V pričakovanju bližajočega se datuma izida oboževalci nestrpno pričakujejo priložnost, da se postavijo v čevlje poročnika Titusa in doživijo epsko sago, ki je pred nami.

Igra vzbuja navdušenje zaradi dejstva, da obljublja izboljšanje grafike in zmogljivosti igre na konzolah. Igralci se lahko veselijo dveh različnih načinov, ki sta prilagojena različnim željam: Način zmogljivosti, ki daje prednost bolj gladkemu igranju s 60 sličicami na sekundo, in način kakovosti, ki daje prednost osupljivi ločljivosti 4K pri 30 sličicah na sekundo. Oba načina sta na voljo igralcem. Igralci na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X lahko izbirajo med obema možnostima. Kljub temu bo Xbox Series S imel način Quality Mode, ki podpira ločljivost 1440p in hitrost 30 sličic na sekundo. Način Performance Mode naj ne bi bil na voljo. Čeprav igranje v lokalnem omrežju (LAN) ni podprto, je dejstvo, da bodo storitve Steam, Epic Games Store, PlayStation 5 ter Xbox Series X in S že od samega začetka omogočale medsebojno igranje, pomemben korak naprej na področju večigralskega igranja.

Igralci bodo imeli na voljo vrsto čelad, pauldronov, prsnih plaščev, bojnih oklepov, rokavic in ščitnikov, vsak s svojim edinstvenim dizajnom, ki jih bodo lahko prilagodili in personalizirali svoje like. Razvijalci igre naj bi se posvetovali z umetniki Warhammerja, da bi zagotovili, da bodo gotski dizajn in arhitektura za igro zvesto upodobljeni v osupljivem 3D. Pozornost do podrobnosti je zelo natančna. Oboževalci se bodo lahko po zaslugi igre, ki obljublja poglobitev v svet Warhammerja 40.000, potopili v bogato izročilo in estetiko, ki že desetletja navdušuje občinstvo.

Igra ponuja številne nove možnosti bojne opreme, ki bodo izboljšale njihovo splošno izkušnjo igranja igre. V arzenal so vključena številna različna orožja, vključno z bolt rifle, auto bolt rifle, bolt carbine, meltagun in heavy bolter. Vsako od teh orožij ima svoj nabor statističnih podatkov in zmogljivosti, zato je primerno za različne igralne stile.

Na primer, bolt rifle je standardno orožje vesoljskih marincev Primaris, saj zagotavlja ravnovesje med hitrostjo streljanja in eksplozivno močjo. Po drugi strani pa avtomatska bolt rifle omogoča hitrejšo hitrost streljanja, zato je idealna za tiste, ki imajo raje agresivnejši pristop. Poleg tega bolt puška Stalker zagotavlja izboljšano natančnost in prodiranje skozi oklep, zato je idealno orožje za igralce, ki se odlikujejo v natančnem streljanju.

Skratka, Warhammer 40.000: Space Marine 2  je zelo pričakovana videoigra, ki igralcem ponuja pripovedno izkušnjo, umeščeno v svet Warhammerja. Igra ponuja intenzivne boje, strateško igralno mehaniko in kooperativni večigralski način. Prihajajoča izdaja obljublja izboljšano grafiko in zmogljivost na konzolah. Igralci lahko pričakujejo številne možnosti prilagajanja svojih vesoljskih marincev, vključno z različnimi orožji in oklepi. Na splošno se pričakuje, da bo igra Warhammer 40.000: Space Marine 2 vizualno poglobljen in strateško kompleksen dodatek k igralni zapuščini Warhammerja.

OCENA: 9/10 – GENIALNO

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

Exoprimal: PS5 Recenzija

Next Post

Astro Bot – PS5 Recenzija

Related Posts