Prince of Persia: The Lost Crown – PS5 Recenzija

Po dolgih letih čakanja smo končno doživeli izid igre Prince of Persia:The lost Crown. Mogoče za marsikoga ne bo to, kar je pričakoval ampak vam ne bo žal, če ji boste dali priložnost. Igra se predstavi kot 2D akcijski platformer, ki lepo povezuje zgodbo, akcijo in raziskovanje sveta. Pa čeprav igramo v 2D moram priznati, da me je velikost mape res presenetila.

Zgodba, ki te potegne v svet

V igri Prince of Persia: The Lost Crown prevzamete vlogo Sargona, ki skupaj s svojo ekipo nesmrtnih služi starodavni perziji v boju proti sovražnikom. Zgodba se začne s kratkim tutorialom, ki je dokaj preprost in kratek. In kaj kmalu po začetnem učenju se začne zgodba prepletati, ko ugrabijo princa Perzije. Vaša naloga je, da ga rešite in pripeljete živega nazaj v prestolnico. Ekipa nesmrtnih z vami na čelu se odpravi na goro Qaf, ki je dom starodavne civilizacije, ki je že zelo dolgo pozabljena in “izumrla”. Med raziskovanjem gore boste hitro ugotovili, da igra ponuja veliko več, kot osnovno 2D platformiranje in reševanje princa. Spoznali boste “domačine” gore, ki vam bodo pomagali in vam podajali pomembne informacije. Seveda vse za pravo ceno. Znotraj gore Qaf imate ogromno različnih lokacij, ki naredi celotno igro še toliko bolj raznoliko.

Igralnost, ki ni napor

Igranje je hitro, zanimivo in gladko. Nikoli nisem imel občutka dolgočasja ali pa, da je moj karakter preveč okorn. Igranje je en velik užitek, ki vedno znova preseneča. Z odklepanjem novih stvari in možnosti vas preprosto tekom celotne igre drži v zanimanju, kaj prihaja v prihodnosti. Igra ponuja nekaj osnovnih možnosti težavnosti, ki vam pomaga prilagoditi igranje vašim potrebam. Vedeti je potrebno, da boste potrebovali nekaj treninga in časa, da se navadite na kombinacije in predvsem branjenje proti sovražnikom. 

Po zemljevidu je danih veliko različnih “dreves življenja”, ki vam omogoča, da shranite igro in napolnite svoje življenjske točke. Hkrati lahko tam tudi menjate amulete, ali pa vaše posebne napade, ki jih je sposoben izvesti Sargon. Tekom igranja boste tudi odklenili možnost nadgradenj orožja in raznih sposobnosti, ki vam bodo pomagali k reševanju princa. Vedeti moraš, da celoten zemljevid ni na voljo za raziskovanje takoj, ker boste za določene dele morali odkleniti prave sposobnosti, da se boste lahko primerno premikali po zemljevidu. ampak nič ne de. Če ste slučajno pozabili, kje ste videli določen zaklad ali pa sobo do katere niste imeli dostopa, ima igra možnost osnovnega števila “screenshotov”, ki vam na zemljevidu shrani sliko, ki ste jo naredili. In tako boste takoj vedeli kje in kaj točno je bilo tam.

Vizualnost igre je…

Vizualizacija igre je prijazna očem in prikaže like, in naravo v animacijski luči, ki še nadgradi  celotno igro. Liki in sama animacija le teh tekom posnetkov so odlični. Ni opaznih padcev v sličicah in celotno igro prikaže kot neko vrhunsko optimizacijo, ki jo je naredil Ubisoft. Vse skupaj se zdi kot, da gledam animirani film, ki ima možnost še dodatnega igranja. Seveda ne gre zapostaviti tudi glasovno igranje ter glasbo v igri. Celotni paket je vrhunski, skoraj popoln, ki se odlično ujema s celotnim dogajanjem v igri in niti za sekundo se ne občuti izven elementa.

Borba za življenje

Borba v igri je gladka in hitra. Polna kombinacij, ki vas vsakič znova presenetijo. Pomembno je, da redno in vedno nadgrajujete svoja orožja, relikvije in sposobnosti, saj je to ekstremnega pomena za vaše preživetje. Pomembno je, da ste skos na prstih in hitro ter elegantno premikate karakterja po zemljevidu. Platformiranje v povezavi z napadanjem je vrhunska kombinacija, ki vas ne bo pustila razočarane. 

Dvojna kratka meča, ki jih ima Sargon, omogočata hitre napade in še hitrejše protinapade. Nikoli ne boste okorni in vsakič, ko se boste izmaknili napadu boste imeli več kot dovolj časa, da napadete sovražnika preden on spet poskusi. Sovražniki so bodo delno spreminjali glede na to na kateri lokaciji ste in vsak sovražnik ima tudi delne šibke točke, ki jih lahko izkoristite. 

Zaključek

Izgleda, da je “Prince of Persia: The Lost Crown” uspešno združil klasično 2D platformiranje z dinamično zgodbo in naprednimi funkcijami. Raznolikost lokacij, zanimivi liki ter fluidna in napeta borba obetajo izkušnjo, ki bo očarala igralce. Dodatno, inovativne funkcije, kot je shranjevanje slik na zemljevidu, prispevajo k prijetnemu in premišljenemu igranju. Skratka, igra se zdi vredna priložnosti za ljubitelje akcijskih platformerjev.

9/10
Total Score
Amazing

Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

PS Plus mesečne igre Januar 2024

Next Post

Let’s Sing 2024 – recenzija za Playstation 5 

Related Posts