Asterix&Obelix : Slap them All! – RECENZIJA

Ikonični duo Asterix & Obelix se vrača s 2D pretepaško igro razvijalcev Mr. Nutz Studio, ki je prišla na konzole 2.decembra 2021.

Asterix & Obelix imata dolgo zgodovino iger in sta se pojavila v vsaki generaciji igralnih konzol. Bilo je veliko različnih priredb videoiger priljubljenega dela Alberta Uderza in Renéja Goscinnyja. To ne bo prvič, da bosta igrala v pretepaški igri. Asterix & Obelix: Slap Them All! se dogaja v več različnih zgodbah iz izvirnih stripov. Igra je razdeljena na različna dejanja, ki se prilagajajo glavni zgodbi izvirne serije. Vsaka raven je ločena z prizoriščem, ki bo vsebovalo številne najljubše like, kot so Impedimenta, Vitalstatistix ali Getafix.

Asterix & Obelix: Slap Them All! je neverjeten poklon izvirnemu delu, ki je poln nostalgije za stare oboževalce, hkrati pa je odličen način za predstavitev igre novincem serije. Igra je preprosto osupljiva, njena ročno narisana grafika je nenavadna za njene stripovske kolegice, a razvijalci Mr. Nutz Studio so opravili odlično delo pri poustvarjanju ikoničnega umetniškega sloga Alberta Uderza in Renéja Goscinnyja s čudovitimi modeli likov in lepo narisanimi nivoji.

Z vključitvijo zvočnih učinkov je igra dobesedno živi strip. Vsako raven spremlja vesela zvočna podlaga, ki se ne zdi preveč naključna ali kot da je bila vključena samo zaradi tega. Igra vključuje glasovno igranje na vsaki ravni, pri čemer Asterix & Obelix med bitko kričita prepoznavne citate.

Prizori vključujejo polno glasno pripoved, ki je prijeten pridih. Čeprav bi bilo lepo, če bi liki imeli tudi svoj glas in ne bi bili omejeni le na dejanske ravni. Asterix & Obelix: Slap Them All! je pretepaška igra s stranskim pomikanjem, ki je razdeljen na več dejanj, ki se odvijajo po vsej Evropi. Vsako dejanje je razdeljeno na ravni, kjer bodo igralci nadzorovali Asterixa in Obelixa, da bi premagali horde sovražnikov. Igra je dodala tudi nekaj posebnih ravni, ki sploh ne bodo vključevale boja in so lep način za prekinitev dogajanja.

Same ravni so zelo linearne in precej kratke, vendar te pomanjkljivosti nadomestijo s tem, da so polne sovražnikov. Vsaka raven je polna sovražnikov in ne zmanjka akcije, vendar bi raje, če bi obstajalo več poti in skrivnosti. Igralci bodo nadzirali Asterixa in Obelixa, tako da bodo lahko sproti preklapljali med njima. Vsak od njih lahko združi več lažjih in težjih napadov v kombinacije.

Asterix in Obelix sta v tem pogledu precej enaka, vendar imata različne posebne poteze in edinstvene sposobnosti, ki bodo uničili nasprotnike. Toda po pravici povedano je Obelixov zgrabi in klofuta verjetno najučinkovitejša poteza v igri, saj bo lahko igralec nenehno udarjal svojega nasprotnika, medtem ko ga bo držal v zraku. Ta odlična poteza se lahko zdi poceni zaradi dejstva, da Obelixu ne bo treba plačati nobenih strelic(nekakšna valuta v igri), da bi se igra nadaljevala.

Igranje je zabavno in ga je enostavno obvladati, vendar se lahko ponavlja, saj se noben lik ne more naučiti novih napadov ali nadgraditi obstoječih. Asterix & Obelix: Slap Them All! morda ima estetiko, ki je namenjena majhnim otrokom, vendar ima igra nasprotnike, ki so pravzaprav precej grozni. Sovražniki predstavljajo različne strategije in celo delujejo skupaj. Rimski vojaki se bodo razdelili na dva oddelka, pri čemer vas bodo mečevalci napadli spredaj, suličarji pa bodo ostali zadaj, da bi vas obmetavali s sulicami.

Normani vas bodo poskušali obkrožiti, tako da vas bodo odbijali naprej in nazaj med seboj. Morda je vseskozi omejeno število sovražnikov, vendar se je bilo super soočiti in se naučiti novega sovražnikovega vzorca napada. Igra ima bitke za šefe, v katerih nastopajo glavni zlikovci iz stripa, a pošteno povedano, se niso počutili čisto nič drugačni od ostalih nasprotnikov, ki so napolnili vsako raven.

Asterix & Obelix: Slap Them All! je dobro narejena igra, vendar bi lahko naredili nekaj izboljšav kakovosti igranja, da bi bila izkušnja lahko le malo bolj prijetna. Prvič, ravni se bodo končale, če Asterix ali Obelix umreta, kar je frustrirajoče, saj si ne delita enega health bara. To bi morda pomagalo uveljaviti prvotno izkušnjo, saj enega brez drugega pravzaprav ne morete imeti.

Ravni so lahko dolge in ni nobenih kontrolnih točk, znova začnete od začetka tudi po izgubi bitke s šefom. Prav tako bi bilo super, če bi se Asterix & Obelix lahko naučila novih napadov ali nadgradila obstoječe, zaradi česar bi bil boj manj ponavljajoč. V igri ni veliko stvari za odklepanje in igralci ne bodo mogli znova igrati stopnje, dokler ne bodo dokončali igre.

Asterix & Obelix: Slap Them All! je zabaven dodatek k žanru pretepaških iger, ki je včasih lahko presenetljivo zahteven. To je osupljiv poklon originalnim stripom, ki bo navdušil oboževalce, obenem pa je odličen način za uvedbo novincev v serijo. Igri manjka nekaj prepotrebne globine in čeprav je dobra dolžina, še vedno manjka veliko funkcij, ki so sinonim za žanr pretepaštva.

6/10
Total Score
Normal
Total
0
Shares
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Previous Post

The Smurfs: Mission Vileaf – PS4 Recenzija

Next Post

Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarock PS5

Related Posts